Hideg áfonyaleves citromhabbal

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-20.jpg
Hozzávalók

30 dkg áfonyadzsem,
2,5 dl kadarka,
2 dl tej,
1 evőkanál liszt,
1 késhegynyi törött fahéj,
1 késhegynyi reszelt citromhéj,
cukor ízlés szerint,
1/2 citrom,
1 dl tejszín.

Recept elkészítése:

Az áfonyadzsemet a borban megfőzöm. A tejbe habverővel belekeverem a lisztet, a fahéjat, a reszelt citromhéj felét és a cukrot. A teljes keveréket hozzáadom a boros áfonyadzsemhez, felforralom, és szitán átszűröm. Jól lehűtöm, tálaláskor a tetejére teszem a citrommal és citromhéjjal ízesített, kemény habbá vert tejszínt.

Elkészítés ideje: 30 perc

Receptek kategória: