Gesztenyekrémleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-17.jpg
Hozzávalók

10 dkg gesztenyemassza,
4 dl tejszín,
1 darabka fahéj,
1/2 citrom héja,
4-5 szem szegfűszeg
1 evőkanál Oetker, Aranka vagy Gála pudingpor,
4 dl tej,
só,
2 tojássárgája,
2-3 cl rum.

Recept elkészítése:

A gesztenyemasszát 3 dl tejszínnel összekeverem. Az egész fahéjból, citromhéjból, a szegfűszegből 0,5 dl vízzel kivonatot főzök, majd lehűtöm és leszűröm. A pudingport csomómentesen 4 dl tejjel kikeverem. A turmixgépbe beleöntöm a tejszínes gesztenyemasszát, a fűszerkivonatot, ízlés szerint kevés sót, a kikevert pudingport, a tojássárgáját és a rumot habosra turmixolom. A turmixgépből leveses csészébe öntöm a levest. A tetejére kevés tejszínhab díszítést teszek, és áttört gesztenyepürével megszórom.

Elkészítés ideje: 30 perc

Receptek kategória: