Fácán erőleves sajtos piskótával recept

files/images/1-millio-menu/025.jpg
Hozzávalók

1 fácán
1 nagy csomó vegyes leves zöldség
1 kisebb vöröshagyma
4-5 szegfűszeg és borókabogyó
1 kiskanál szemes feketebors

A sajtos piskótához:
2 tojás
3 dkg vaj
2 evőkanál liszt

reszelt szerecsendió
8 dkg reszelt sajt.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A fácánt gondosan tisztítsd meg, darabold fel, és hideg vízben tedd fel főni. Ha felforrt, tedd bele a zöldségeket, a szegfűszeggel megtűzdelt hagymát, a fűszereket, és csöndesen gyöngyözve, fedő alatt addig főzd, míg a hús teljesen megpuhul. A kész levest rövid ideig pihentesd, majd szűrd a levesestálba. A benne főtt zöldséget és húst külön kínáld, a leves mellé pedig a sajtos piskótát add. Mi alatt a leves fő, ezt el is készítheted. A tojás sárgákat a puha vajjal, csipetnyi sóval és a reszelt szerecsendióval keverd habosra. Apránként add hozzá a lisztet, a reszelt sajtot, végül a tojás- fehérjékből vert habot is óvatosan forgasd bele. A masszát simítsd sütőpapírral borított tepsibe 1 cm vastagon, és előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt süsd szép aranysárgára. Még melegen húzd le róla a papírt, és süteménykiszúrókkal szúrj ki belőle különféle formákat.

Receptek kategória: