Aratógulyás

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-01.jpg
Hozzávalók

4 füstölt köröm (kb. 60-80 dkg), 25 dkg nagy szemű bab, 1 zellerlevél, 1 babérlevél, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só, 20 dkg vegyes zöldség, 10 dkg zellergumó, 30 dkg burgonya, 3 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál pirospaprika, 2 evőkanál csipetke.

Recept elkészítése:

A füstölt körmöket és a babot egy napig áztatom. A beáztatott babot, a feldarabolt körmöt bő vízben felteszem főni. Beleteszem a zellerzöldet, a babérlevelet, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a sót. Kb. 1 óra főzés után teszem bele a hasábra vágott vegyes zöldséget és a zellert, újabb 20 perces főzés után pedig a kis kockákra vágott burgonyát. Végül kevés zsírból, finomra vágott vöröshagymából, lisztből, paprikából készített rántással sűrítem a gulyást, belefőzöm a csipetkét. Tálalás előtt még egyszer felforralom. Elkészítési ideje: 2,5óra

Receptek kategória: