Magos pogácsa recept

Magos pogácsa recept
Hozzávalók 4 személyre:

2 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
10 dkg margarin
30 dkg graham liszt
15 dkg finomliszt
2 kiskanál só
1-1 evőkanál tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag vegyesen, kedvünk szerint.
A tetejére:
1 tojás.

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, keverd el a cukorral, morzsold bele az élesztőt, és futtasd meg. A kétféle lisztet szitáld tálba. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, a margarint, a sót, és dagaszd meg. (Ha a tészta túlságosan keménynek bizonyulna, kevés vizet adj hozzá.) A jól kidolgozott tésztába gyúrd a magokat, és letakarva keleszd a kétszeresére. Lisztezett deszkán nyújtsd kétujjnyi vastagra, és egy 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggasd ki. A tetejét vagdosd be, felvert tojással kend meg. Sorakoztasd sütőpapírral borított sütőlemezre, és 15 percnyi kelesztés után told előmelegített sütőbe. 190 fokon 15-18 perc alatt süsd szép aranysárgára. Melegen és hidegen egyaránt finom.