Kelt tészta receptek

Magos pogácsa recept

files/images/1-millio-menu/036.jpg

2 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
10 dkg margarin
30 dkg graham liszt
15 dkg finomliszt
2 kiskanál só
1-1 evőkanál tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag vegyesen, kedvünk szerint.
A tetejére:
1 tojás.

4

A tejet langyosítsd meg, keverd el a cukorral, morzsold bele az élesztőt, és futtasd meg. A kétféle lisztet szitáld tálba. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, a margarint, a sót, és dagaszd meg.

Áfonyás-mandulás kalács

Áfonyás-mandulás kalács

Hozzávalók 2 cipóhoz:
12,5 dkg vaj,
3 dl tej,
5 dkg friss élesztő,
1 kk vaníliás cukor,
4 dkg kristálycukor,
2 tojás,
55-60 dkg finomliszt,
TÖLTELÉK
20 dkg marcipán,
5 dkg szobahőmérsékletű vaj,
25-30 dkg friss vagy mélyhűtött áfonya,
Máz:
1 tojás,
5 dkg mandulapehely,
Kellék:
2 db kb. 1,5 literes püspökkenyérforma.

Epres bejgli

Epres bejgli

Hozzávalók 10-12 szelethez:
2,5 dkg friss élesztő,
10 dkg vaj,
2,5 dl tej,
3 dkg porcukor,
1 cs. vaníliás cukor,
35 dkg finomliszt,
Töltelék:
10 dkg eperdzsem,
Máz:
1 tojás,
Díszítés:
5 dkg porcukor,
2 kk citromlé.

Narancsos-marcipános fánk

Narancsos-marcipános fánk

Hozzávalók 40 darabhoz:
15 dkg vaj vagy margarin,
5 dl tej,
1 cs. (5 dkg) friss élesztő,
6 dkg porcukor,
1/2 kk só,
kb. 65 dkg finomliszt,
Töltelék:
15 dkg marcipán,
5 dkg szobahőmérsékletű vaj vagy margarin,
1 narancs,
Máz:
1 tojás,
Díszítés:
5 dkg mandulapehely,
Kellék:
esetleg süteményforma.

Málnadzsemes fánk

Málnadzsemes fánk

Hozzávalók 20 darabhoz:
2 dl tej,
1/2 cs. (2,5 dkg) élesztő,
8 dkg vaj vagy margarin,
3 ek kristálycukor,
1 tojás,
35-40 dkg finomliszt,
TÖLTELÉK
kb. 5 dkg málnadzsem,
Máz:
kb. 2,5 dkg vaj vagy margarin,
Díszítés:
porcukor,
Kellékek:
kb. 9 cm átmérőjű pogácsaszaggató,
papírkosárkák.

Marcipános koszorú

Marcipános koszorú

Hozzávalók 15 szelethez:
1/2 cs. (2,5 dkg) friss élesztő,
10 dkg vaj vagy margarin,
2 dl tej,
1 kk szódabikarbóna,
4 dkg kristálycukor,
4 tojás sárgája,
35-40 dkg finomliszt,
csipetnyi só,
Töltelék:
10 dkg marcipán,
3 dkg vaj vagy margarin,
5 dkg cukrozott narancs-, vagy citromhéj,
Máz:
1 tojás,
Díszítés:
mandulapehely.

Berlini fánk

Berlini fánk

Hozzávalók 12 darabhoz:
50 dkg liszt (fele rétes-, fele finomliszt),
1 cs. szárított élesztő,
7 dkg cukor,
1 csipet só,
1/2 citrom reszelt héja,
kb. 2 dl langyos tej,
8 dkg puha vaj,
2 tojás,
2 ek rum,
20 dkg sárgabaracklekvár,
És még:
liszt a deszkára,
olvasztott vaj a kisütéshez,
porcukor a megszóráshoz.

Dán sütemény

Dán sütemény

Hozzávalók 36 darabhoz:
30 dkg hideg margarin,
1 cs. (5 dkg) friss élesztő,
2,5 dl tej,
1 tojás,
1/2 kk só,
2 ek kristálycukor,
kb. 40 dkg finomliszt,
Máz:
1 tojás,
Díszítés:
kristálycukor,
összevagdalt mandula.

Almakrémes kalács

Almakrémes kalács

Hozzávalók 12 szelethez:
1,5 dl tej,
2,5 dkg friss élesztő,
5 dkg szobahőmérsékletű vaj,
2 dkg kristálycukor,
csipetnyi só,
1 tojás,
25 dkg finomliszt,
Máz:
1 tojás,
kristálycukor,
Töltelék:
1 cs. hidegen kikeverhető vaníliás krémpor,
3 dl tej,
2 dl almapüré,
2 dl habtejszín.