Csokoládés csiga

Recept elkészítése:

Csokoládés csiga

Hozzávalók 20 darabhoz:
1 cs. (5 dkg) friss élesztő,
0,75 dl tej,
10 dkg vaj vagy margarin,
30 dkg finomliszt,
2 ek. porcukor,
2 tojás,
Töltelék:
10 dkg Nutella,
Díszítés:
1 tojás
Kellék:
kis kerek papír sütőformák.

Elkészítés:Az élesztőt egy tálba morzsoljuk, a tejet beleöntjük, majd addig keverjük, amíg az élesztő fel nem olvad.
A vajat vagy margarint kézzel vagy robotgéppel és a liszttel összemorzsoljuk. A cukrot hozzáadjuk. Az élesztős tejet a vajas lisztbe keverjük, majd a tojásokat beledolgozzuk.
Alaposan megdagasztjuk, majd a tésztát meglisztezett gyúródeszkára tesszük, és kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. A Nutellát a tésztára kenjük, majd a hosszabb
oldala felől feltekerjük, és a tekercset 20 szeletre vágjuk.
A csigákat a papírformákba ültetjük, és a tepsire egymás mellé rakjuk.
Tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. egy órán át kelni hagyjuk. A sütőt 250 °C-ra előmelegítjük.
A csigákat a simára kevert tojással megkenjük, majd a sütő középső rácsán 25-30 percig sütjük. Rácsra átemeljük, és a formákban kihűlni hagyjuk.

Elkészítés ideje: 2 óra 20 perc

Receptek kategória: