Zöldséges rétes recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

1 csomag kész réteslap,
6 kemény tojás,
2 szál sárgarépa,
30 dkg paraj,
fél kis fej karfiol,
1 zöldpaprika,
1 kisebb cukkíni,
25 dkg sajt,
1 csokor petrezselyem,
1 csokor metélőhagyma,
só,
vaj.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A megtisztított, megmosott parajt megpároljuk, a keletkezett nedvességet leöntjük. A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt és a lekapargatott, vastagabb karikákra vágott sárgarépát sós vízben kb. 5-6 percig főzzük és lecsöpögtetjük. A cukkínit héjastól lereszeljük, besózzuk, a keletkezett nedvességet leöntjük. Két réteslapot megkenünk olvasztott vajjal és egymásra helyezzük. Az egyik felét kirakjuk a párolt zöldségekkel, a karikára vágott zöldpaprikával és nyers cikkínival. Közepére fektetjük a kemény tojásokat, meghintjük az apróra vágott zöldfűszerekkel, majd a reszelt sajttal. A tésztát konyharuha segítségével felgöngyöljük, szorosra nyomkodjuk, a szélét megkenjük tojásfehérjével. Tetejét olvasztott vajjal vagy tojássárgájával megkenjük. Előmelegített sütőbe toljuk és kb. 25-30 percig sütjük.

Receptek kategória: