Sajt-krémleves karfiollal recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

1 kis fej karfiol,
8 dkg ömlesztett (kocka)sajt,
5 dl tej,
3 evőkanál liszt,
2 evőkanál vaj vagy margarin,
1 csokor zsázsa,
só,
fehér bors,
reszelt szerecsendió.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A megtisztított, megmosott karfiolt rózsáira szedjük, és 5 dl sós vízben, fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. Alaposan lecsöpögtetjük, és a főzővizet felfogjuk. A vajat vagy a margarint lábosban megforrósítjuk, majd meghintjük a liszttel, és megpirítjuk. Felöntjük a karfiol főzővizével meg a tejjel. Felforraljuk, és sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Kb. 5 percig főzzük, majd belemorzsoljuk az ömlesztett kockasajtot és felolvasztjuk. A levest tányérokba merjük, beletesszük a karfiolrózsákat, és meghintjük frissen vágott zsázsával.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Receptek kategória: