1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 50 dkg),
1 kis fej (25-30 dkg) karfiol,
1 dl tejföl,
2 dkg vaj,
1 evőkanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
késhegynyi őrölt fenyőmag (vagy mandula),
ízlés szerint só és törött fekete bors.
A csirkeaprólékot megtisztítom, megmosom, majd kuktafazékba teszem. Ráöntök egy liter vizet, megsózom, és a kukta jelzésétől számított 20 percig főzöm. Közben a karfiolt megtisztítom, rózsáira szedem, és meleg vízben többször átmosom. A főtt csirkehúst leszűröm, kicsontozom, apróra vágom, és a leszűrt lébe visszateszem, majd a karfiolrózsákkal együtt puhára főzöm. Közben a vajat megmelegítem, megszórom a liszttel, és világosra pirítom, majd berántom vele a levest. Ízesítem az őrölt fenyőmaggal, a törött borssal, az apróra metélt petrezselyemzölddel, végül belekeverem a tejfölt, és jól felforralom.
Elkészítési ideje: 55 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges