Karfiolleves "húsgombóccal" recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

1 közepes fej karfiol,
2-3 db sárgarépa,
1-2 db fehérrépa,
1/3 csésze rizs,
1/3 csomag szója-granulátum,
1 db tojás,
1/2 pohár tejföl,
1 evőkanál liszt,
csipetnyi pirospaprika,
1 késhegynyi hagymakrém,
1 késhegynyi fokhagymakrém,
1 késhegynyi őrölt bors.

Recept elkészítése:

A szójagombócokhoz a granulátumot (ne áztassuk) összekeverjük a teljesen megfőtt rizzsel, a tojással, a sóval, a borssal, a pirospaprikával, a hagyma és fokhagyma-krémmel, majd állni hagyjuk. (Ha túl darabosnak tűnik, kevés vizet önthetünk hozzá.) Kb. másfél liter vízben az ízesítőkkel együtt főzni kezdjük a megtisztított, szeletelt zöldségeket és a rózsáira szedett karfiolt. Amikor félig megfőtt (kb. 10-15 perc) vizes kézzel apró gombócokat formálunk a szójamasszából és a fövő levesbe tesszük, majd 10-15 percig hagyjuk főni. A tejfölt a liszttel és kevés vízzel simára keverjük, majd a levesbe öntjük.

Receptek kategória: