Házias tyúkhúsleves recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

1 l víz,
80 dkg tyúkhús,
1 fej hagyma,
15 dkg sárgarépa,
15 dkg zöldborsó,
1 fej karalábé,
zeller,
kis fej karfiol,
1 csomó petrezselyemzöld,
Vegeta,
só, szemes bors,
csigatészta.

Recept elkészítése:

A tyúkot betesszük egy kb. Kétliteres edénybe, ráöntjük a vizet, majd beleteszünk egy kis fej hagymát, és megfűszerezzük. Lefedve 15 percig 500 W-on főzzük. A megtisztított és feldarabolt zöldségeket a levesbe téve további 10 percig 500 W-on főzzük. Ezután kivesszük, hozzáadjuk a csigatésztát, és újabb 5 percig főzzük 500 W-on.

Receptek kategória: