files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók
40 dkg karfiol,
4-5 db paradicsom,
2 5 tojás,
1 dl tejföl,
1 mokkáskanál bazsalikom,
10 dkg sajt,
só.
Recept elkészítése:
A rózsákra szedett karfiolt sós vízben kifőzzük, és jól lecsorgatjuk. A nyers paradicsomot felszeleteljük és a tojással együtt szétturmixoljuk. Ha paradicsompürét használunk, akkor a villával felvert 2 tojásba 1 púpozott evőkanál paradicsompürét keverünk. A paradicsomos tojást simára keverjük a tejföllel, beletesszük a bazsalikomos és sózzuk. A leszűrt karfiolra öntjük a mártást, és éppen csak felforraljuk.
A sajtot reszelve a tálon szórjuk az ételre. A reszelt Óvári vagy trappista sajthoz keverhetünk egyharmad rész füstölt sajtot is.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges