Újházi tyúkhúsleves recept

Recept elkészítése:

Újházi tyúkhúsleves recept

Hozzávalók:
1.50 kg tyúk,
25 dkg sárgarépa,
10 dkg petrezselyemgyökér, zeller,
10 dkg gomba,
5 dkg vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 zöldpaprika (ha van),
20 dkg karfiol,
10 dkg zöldborsó,
só, bors,
egy kevés gyömbér.

Elkészítés:

      A megtisztított tyúkot 8 darabra vágjuk. Nyakát, máját, zúzáját hozzátesszük. Kb. 2,5 l hideg vízben feltesszük főni, és ha felforrt, lehabozzuk. Megsózzuk, beletesszük a vöröshagymát, fokhagymát és a fűszereket, majd lassú forralással tovább főzzük. Ha a tyúk puhulni kezd, hozzáadjuk a leveszöldséget, a vékony metéltre vágott gombát, a rózsáira szedett karfiolt és a zöldpaprikát. Ha friss zöld-borsónk van, a zöldséggel együtt tesszük a levesbe, ha konzerv, akkor a főzés végén. Tálalás előtt, egy kevés levesben külön kifőzött, finommetéltet teszünk bele. A levest a hússal és a zöldségekkel együtt tálaljuk, és külön adunk hozzá ecetes tormát.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: