Gombakrémleves recept

Recept elkészítése:

Gombakrémleves recept

Hozzávalók:
1,5 l alapleveshez (húsleveshez) 40 dkg borjú-csont,
15 dkg vegyes zöldség,
5 dkg vöröshagyma,
néhány szem feketebors, só,
2 l víz,
25 dkg gomba,
5 dkg vaj,
egy fél fej vöröshagyma,
5 dkg liszt,
2 dl tej,
1,5 dl tejszín,
2 tojássárgája,
a leves feljavításához 3 dkg vaj.

Elkészítés:

      A csontokból a vegyes zöldséggel, fűszerekkel levest főzünk. A megtisztított gombát megmossuk, és finomra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát vajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az összevágott gombát, megsózzuk, meghintjük egy kevés törött borssal, és lepirítjuk. Ha a levét elfőtte, hozzákeverjük a lisztet, egy kissé tovább pirítjuk, majd felöntjük a csontlével, 2 dl tejjel, és jól felforraljuk. Utána szőrszitán áttörjük, simára keverjük, és tejszínnel elkevert tojássárgájával sűrítjük. Tálalás-kor belemorzsolt vajjal javítjuk fel. Betétként pirított zsemlekockát adunk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: