Angol karácsonyi liba recept

Recept elkészítése:

Angol karácsonyi liba recept

Hozzávalók:
1 liba (kb. 4 kg-os),
1.5 dl sherry (vagy Tokaji),
1 dl Madeira (vagy vörös desszertbor),
1 fej fokhagyma,
2 evőkanál rétesliszt,
2 babérlevél,
só, bors.

Elkészítés:

      A konyhakész libát nagy lábosba fektetjük. Leöntjük a sherryvel, és 4.5 dl vízzel. Hozzáadjuk a babért, az egész fej fokhagymát és lefedve 1 órát főzzük. A levet leszűrjük, hideg helyre állítjuk, majd a zsiradékot eltávolítjuk. Másnap a libát kívül-belül sózzuk, borsozzuk, és tepsibe fektetjük. Forró sütőben 20 percig sütjük, majd a tüzet mérsékelve, szükség szerint kb. 2- 2.5 óra alatt ropogós pirosra sütjük. Az előző nap félretett főzőlevet felforraljuk, majd a Madeirával elkevert liszttel besűrítjük. Sóval és borssal ízesítjük. A libasültet a Madeira mártással, borban párolt körtével és tejszínes rakott burgonyával tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: