Vajas spenót recept

Vajas spenót recept
Hozzávalók 4 személyre:

1,2 kg friss spenót,
1 késhegynyi szóda-bikarbóna,
6 dkg vaj,
só,
1 késhegynyi őrölt bors.

Elkészítés:

A gondosan megmosott spenót vastag szárát letépdesem. A leveleket annyi sós, szódabikarbónás, forrásban levő vízbe teszem fel főni, amennyi éppen ellepi. Kb. 15-20 perces főzés után leszűröm, és gondosan lecsepegtetem. Közben egy teflonozott edényben felolvasztom a vajat, és ráteszem a megfőzött parajt. Gondosan átforgatom, sóval, frissen őrölt borssal fűszerezem, és addig hagyom a tűzhelyen, amíg a még megmaradt kevés leve is elpárolog. Sültekhez, frissen sütött ételekhez kínálom köretként. Tálaláskor friss vajdarabokat teszek a tetejére.

Elkészítés ideje: 45perc

The Mountain - 3D pólók