Főzelékek, köretek képekkel

Zöldborsófőzelék finoman recept

Zöldborsófőzelék finoman recept
Hozzávalók 4 személyre:

2 kg friss vagy 1 kg konzerv vagy mirelit zöldborsó
1/2 csomó petrezselyemzöld
víz,
só,
5 dkg vaj,
2-3 evőkanál liszt,
cukor,
2-3 evőkanál tejszín.

Zsemlegombóc recept

Zsemlegombóc recept
Hozzávalók 4 személyre:

2 zsemle,
1 kis fej vöröshagyma,
1/4 csomó petrezselyemzöld,
4 dkg zsír,
1 tojás,
só,
1 csipetnyi törött bors,
6-7 evőkanál liszt.

Zellerpüré recept

Zellerpüré recept
Hozzávalók 4 személyre:

2 nagy zellergumó,
citromlé,
25 dkg burgonya,
2 evőkanál liszt,
1-2 dl tej,
só, bors, szerecsendió ízlés szerint.

Vajas spenót recept

Vajas spenót recept
Hozzávalók 4 személyre:

1,2 kg friss spenót,
1 késhegynyi szóda-bikarbóna,
6 dkg vaj,
só,
1 késhegynyi őrölt bors.

Tepertős savanyú káposzta recept

Tepertős savanyú káposzta recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 nagy fej vöröshagyma,
10 dkg zsír,
1 kg savanyú káposzta,
80 dkg burgonya,
30 dkg húsos tepertő,
só.

Kiemelt partnerünk