Széles metélt, makaróni, spagetti, orsó-, kagyló-, csuszatészta és tarhonya recept

files/images/fozelekek-koretek-kepekkel/3-13.jpg
Hozzávalók

40 dkg megfelelő formájú száraztészta, só
2 dkg vaj
vagy
25 dkg tarhonya
1 dkg zsír, só.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

Bő, forrásban levő sós vízben, gyakori ke­vergetés közben kifőzöm a kívánt formájú szá­raztésztát. Leszűröm és kevés hideg vízzel le­öblítem. Jól lecsöpögtetem, és tálalás előtt egy lábasban kevés olvasztott vajban átforgatom, felforrósítom. A tarhonyát a zsírban aranysárgára pirí­tom, majd másfélszeres vízzel felöntöm. Osz- szekeverem, megsózom, felforralom, és kis­lángra téve, fedő alatt kb. 18-20 perc alatt puhára párolom. A kész tarhonyát átkeverem és forrón tálalom. (Hagymával, zöldpapriká­val és szalonnakockákkal is ízesíthetem.)

Elkészítés ideje: 30perc

Receptek kategória: