files/images/fozelekek-koretek-kepekkel/3-13.jpg
Hozzávalók
40 dkg megfelelő formájú száraztészta, só
2 dkg vaj
vagy
25 dkg tarhonya
1 dkg zsír, só.
Hány személyre
4
Recept elkészítése:
Bő, forrásban levő sós vízben, gyakori kevergetés közben kifőzöm a kívánt formájú száraztésztát. Leszűröm és kevés hideg vízzel leöblítem. Jól lecsöpögtetem, és tálalás előtt egy lábasban kevés olvasztott vajban átforgatom, felforrósítom. A tarhonyát a zsírban aranysárgára pirítom, majd másfélszeres vízzel felöntöm. Osz- szekeverem, megsózom, felforralom, és kislángra téve, fedő alatt kb. 18-20 perc alatt puhára párolom. A kész tarhonyát átkeverem és forrón tálalom. (Hagymával, zöldpaprikával és szalonnakockákkal is ízesíthetem.)
Elkészítés ideje: 30perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges