files/images/fozelekek-koretek-kepekkel/3-41.jpg
Hozzávalók
1 tojás,
50 dkg zsenge sóskalevél,
2 evőkanál mustár,
1 dl napraforgóolaj (vagy olívaolaj),
1 dl száraz fehérbor,
só,
1 citrom.
Hány személyre
4
Recept elkészítése:
A tojást 10 percig főzöm, lehűtöm, majd tisztítás után finom szűrőn áttöröm. Közben a sóskát megtisztítom, megmosom és lecsurgatom. A mustárt az áttört tojással elkeverem, és folytonos kevergetés közben vékony sugárban hozzáadom az olajat. Felengedem fehérborral, majd ízlés szerint kevés sóval, citromlével ízesítem. A sóskával óvatosan összekeverem. Bundázott vagy roston sült húsok mellé tálalom.
Elkészítési ideje: 30perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges