Párolt édeskömény paradicsommal recept

Párolt édeskömény paradicsommal recept
Hozzávalók 4 személyre:

8 kis édesköménygumó,
4 dkg vaj,
2,4 dl fehér bor,
25 dkg kemény paradicsom,
1 késhegynyi fehérbors,
1 késhegynyi paprika,
só.

Elkészítés:

A gumó fonnyadt és fás részeit levágom, a maradékot jól megmosom. Hosszában négy vagy hat részre szeletelem. Olvasztott vajba teszem a szeleteket. Hozzáöntöm a bort és fedő alatt kezdem el párolni. Az egy-két percig forró vízbe mártott paradicsomokat meghámozom, és nagyságuktól függően négy vagy hat részre vágom. Beteszem a félig megpuhult édeskömény mellé. Sóval, fehérborssal, paprikával ízesítem, és kb. 10-15 perc alatt puhára párolom. Tálaláskor az édeskömény zsenge zöldjével díszítem.

Elkészítés ideje: 1óra

The Mountain - 3D pólók