Lencsefőzelék recept

files/images/fozelekek-koretek-kepekkel/3-28.jpg
Hozzávalók

40 dkg lencse só,
1 babérlevél,
4 dkg zsír,
2 evőkanál liszt,
1-2 csipetnyi cukor,
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál paprika,
1 kávéskanál mustár,
1 evőkanál ecet,
1 dl tejföl.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A lencsét átválogatom, váltott vízben megmosom és beáztatom. A lencsét bő, hideg vízben teszem fel főni. Megsózom, babérlevelet teszek bele, majd mérsékelt tűzön fedő alatt puhára főzöm. Cukorral pirított barna rántást készítek, amelybe finomra vágott vöröshagymát, összezúzott fokhagymát és egy kevés pirospaprikát teszek. A főzeléket berántom vele, felforralom, kevés mustárral, cukorral, ecettel ízesítem. Kevergetve újraforralom. Ha tejfölt adok hozzá, azzal is jól felforralom. Javítja az ízét, ha főtt füstölt hús levében főzöm vagy füstölt húst főzök bele. Füstölt húsokhoz, vadszárnyasokhoz kiváló. (Áttörve lencsepüré készíthető bele.)

Elkészítés ideje: 1óra

Receptek kategória: