40 dkg lencse só,
1 babérlevél,
4 dkg zsír,
2 evőkanál liszt,
1-2 csipetnyi cukor,
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál paprika,
1 kávéskanál mustár,
1 evőkanál ecet,
1 dl tejföl.
A lencsét átválogatom, váltott vízben megmosom és beáztatom. A lencsét bő, hideg vízben teszem fel főni. Megsózom, babérlevelet teszek bele, majd mérsékelt tűzön fedő alatt puhára főzöm. Cukorral pirított barna rántást készítek, amelybe finomra vágott vöröshagymát, összezúzott fokhagymát és egy kevés pirospaprikát teszek. A főzeléket berántom vele, felforralom, kevés mustárral, cukorral, ecettel ízesítem. Kevergetve újraforralom. Ha tejfölt adok hozzá, azzal is jól felforralom. Javítja az ízét, ha főtt füstölt hús levében főzöm vagy füstölt húst főzök bele. Füstölt húsokhoz, vadszárnyasokhoz kiváló. (Áttörve lencsepüré készíthető bele.)
Elkészítés ideje: 1óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges