Kukoricás burgonya-lepény recept

files/images/fozelekek-koretek-kepekkel/3-27.jpg
Hozzávalók

60 dkg burgonya,
1/2 doboz csemege kukoricakonzerv,
1 késhegynyi törött bors,
1 fej hagyma,
1/2 csomó petrezselyemzöld,
3 tojás,
7 evőkanál liszt,
4 dl olaj,
só.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A meghámozott, durvára reszelt krumplihoz először hozzáadom a jól lecsöpögtetett kukoricát, majd sóval, borssal, finomra vágott hagymával és petrezselyemzölddel fűszerezem. Végül a tojásokkal és a liszttel jól összekeverem az egészet. A masszából egy-egy evőkanálnyit szétlapítok, és a lepények mindkét oldalát forró olajban aranysárgára sütöm. Szűrőkanállal kiemelem és gondosan lecsöpögtetem róla az olajat. Mártásos ételekhez mint köretet kínálom.

Elkészítés ideje: 45perc

Receptek kategória: