files/images/fozelekek-koretek-kepekkel/3-04.jpg
Hozzávalók
1,2 kg burgonya,
5 dl olaj,
só.
(a mogyoróburgonyához 2 kg burgonya)
Hány személyre
4
Recept elkészítése:
A meghámozott krumplit a kívánt formára vágom (kocka, hasáb, szalma, zsülien). A mogyoróburgonyát speciális, félgömb alakú kanállal egyenletes gömb alakra vájom. A korongburgonyát uborkagyalun, a rácsos burgonyát hullámos gyalun, minden szeletelésnél 90°-kal elfordítva gyalulom le. A formázott krumplit konyharuhán leszárítom, majd forró (kb. 180 °C-os) olajba téve, többször megkeverve aranysárgára sütöm. A szűrőkanállal kiemelt, lecsöpögtetett, sült krumplit megsózom és forrón tálalom.
Elkészítés ideje: 15-20perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges