Kelkáposzta-főzelék recept

files/images/fozelekek-koretek-kepekkel/3-24.jpg
Hozzávalók

80 dkg kelkáposzta,
20 dkg burgonya,
5 dkg zsír vagy 4 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt,
1 gerezd fokhagyma só,
őrölt bors,
kömény (őrölt),
majoránna.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A megtisztított és megmosott kelkáposztát cikkekre vágom, a torzsát eltávolítóm. Kb. 3 dl, forrásban levő sós vízben (vagy maradék füstölthúslében) teszem fel főni a megtisztított és a kockákra vágott burgonyával, őrölt köménnyel, majoránnával együtt. A lisztből és a zsírból (vagy olajból) világos rántást készítek, végül hozzáadom a péppé zúzott fokhagymát. Pár pillanatig még együtt kevergetem (vigyázva, hogy a fokhagyma túl ne piruljon, mert keserű lesz!), majd hideg vízzel felengedem és jól elkeverem. Ha a kelkáposzta megfőtt, hozzáöntöm a rántást, felforralom, és még pár percig lassan főzöm. ízlés szerint őrölt borssal fűszerezem. Feltétnek hagymás marhafelsált, sertéssültet, vagdaltat vagy tükörtojást tálalok.

Elkészítés ideje: 30perc

Receptek kategória: