Kapros-túros galuska recept

files/images/fozelekek-koretek-kepekkel/3-20.jpg
Hozzávalók

80 dkg túró,
1 csomó friss kapor,
4 tojás,
20 dkg búzadara,
só,
4 dkg vaj,
1 dl tejföl.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A túrót szitán áttöröm. A kaprot finomra vágom. A tojásokat, a búzadarát, a sót és a vágott kaprot hozzákeverem a túróhoz, és egy óráig állni hagyom. Pihentetés után a forrásban lévő sós vízbe tyúktojás nagyságú galuskákat szaggatok. A forrástól számított 20 perc alatt megfőtt galuskákat kiszedem, lecsöpögtetem, és kevés olvasztott vajban átforgatom. Tálalásig melegen tartom. Pikáns, kissé savanykás mártásos hús-, szárnyas- és halételekhez adom mint könnyen emészthető köretet. Tálaláskor kevés tejföllel is meglocsolom.

Elkészítés ideje: 1,5óra

Receptek kategória: