Gesztenyeropogós recept

files/images/fozelekek-koretek-kepekkel/3-15.jpg
Hozzávalók

1 tojás,
2 dl tej,
1 csapott teáskanál só,
1 mokkáskanál reszelt szerecsendió,
1 késhegynyi törött feketebors,
4-5 evőkanál liszt,
1 csapott teáskanál sütőpor,
25 dkg cukor nélküli gesztenyemassza (vagy ennek megfelelő héjas gesztenyéből készített püré),
olaj a sütéshez.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:
A habosra felvert tojást összekeverem a tejjel és a fűszerekkel, majd hozzáadom a lisz­tet, rászórom a sütőport, végül beledolgozom a gesztenyemasszát. (Formázható, de nem ke­mény masszának kell lennie. Ha túl kemény, akkor egy kevés tejet, ha lágy, akkor egy kevés lisztet adok hozzá.) Bőséges forró olajba dobom a nedves kézzel formált apró gombócokat. (Egyszerre csak keveset, mert megdagadnak!) A mindkét oldalán pirosbarnára sült gombócokat itatós­papírra vagy papírtörülközőre szedem, hogy a felesleges olajat elszívja. Főleg szárnyassültek mellé nagyon finom, de tartármártással magában is kitűnő vacsora lehet.

Elkészítés ideje: 30perc


Receptek kategória: