Felenyers burgonyagombóc recept

files/images/fozelekek-koretek-kepekkel/3-10.jpg
Hozzávalók

1,5 kg burgonya,
2 tojás
kb. 20 dkg liszt,
só.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A meghámozott burgonya felét megfőzöm, majd a vizet leöntöm róla, és a tűzhelyre viszszatéve fedő alatt gőzölöm, majd lehűtöm. A maradék nyers burgonyát konyharuhára reszelem, és a levét jól kicsavarom. Keverőedénybe teszem és ráreszelem a főtt burgonyát is. Jól összekeverem. Hozzáadom a tojásokat és a lisztet. Megsózom és az egészet jól össze­dolgozom. A masszából lisztes kézzel kb. 5 cm átmérőjű gombócokat formálok. Bő, forró, sós vízben lassan megfőzöm. Szűrőkanállal kisze­dem, lecsöpögtetem és tálalásig melegen tar­tom. Kiváló köret mindenféle vadas vagy becsi­nált jellegű ételhez.

Elkészítés ideje: 75perc

Receptek kategória: