files/images/fozelekek-koretek-kepekkel/3-10.jpg
Hozzávalók
1,5 kg burgonya,
2 tojás
kb. 20 dkg liszt,
só.
Hány személyre
4
Recept elkészítése:
A meghámozott burgonya felét megfőzöm, majd a vizet leöntöm róla, és a tűzhelyre viszszatéve fedő alatt gőzölöm, majd lehűtöm. A maradék nyers burgonyát konyharuhára reszelem, és a levét jól kicsavarom. Keverőedénybe teszem és ráreszelem a főtt burgonyát is. Jól összekeverem. Hozzáadom a tojásokat és a lisztet. Megsózom és az egészet jól összedolgozom. A masszából lisztes kézzel kb. 5 cm átmérőjű gombócokat formálok. Bő, forró, sós vízben lassan megfőzöm. Szűrőkanállal kiszedem, lecsöpögtetem és tálalásig melegen tartom. Kiváló köret mindenféle vadas vagy becsinált jellegű ételhez.
Elkészítés ideje: 75perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges