Dióval töltött pulykamell recept

Dióval töltött pulykamell recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 szép pulykamell filé (60-80 dkg)
só, őrölt bors
2 zsemle
2 dl tej  
15 dkg durvára darált dió
1 csokor petrezselyem
2 tojás
reszelt szerecsendió
sáfrányos szeklice
2-3 evőkanál olaj vagy zsír.

Elkészítés:

A pulykamellet felszúrjuk, kívül-belül sóval és őrölt borssal bedörzsöljük. A töltelékhez a zsemléket kockára vágjuk, a tejjel leforrázzuk. Hozzáadjuk a szárazon megpirított diót, az egész tojásokat, a finomra aprított petrezselymet. Sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval és sáfrányos szeklicével fűszerezzük, alaposan összedolgozzuk, majd a felszúrt hús üregébe töltjük. A nyílást hústűvel megtűzzük. A töltött húst tepsibe helyezzük, a felforrósított zsiradékkal nyakon öntjük, és lefedve forró sütőbe tesszük. 35-40 perc alatt megsütjük, eközben saját levével olykor-olykor megöntözzük. Végül fedő nélkül szépen megpirítjuk. A húst néhány percnyi pihentetés után felszeleteljük. Petrezselymes burgonya vagy párolt rizs való mellé köretnek.

Kiemelt partnerünk