Recept elkészítése:
Zilahi véres hurka (erdélyi recept) recept
Hozzávalók:
50 dkg szív,
25 dkg vese,
40 dkg bőrke,
1 kg toka,
1 kg vér,
40 dkg rizs,
8 dkg só,
őrölt bors,
csombor,
szegfűbors,
ízlés szerint 20 dkg hagyma.
Elkészítés:
A húsféléket és a bőrkét sós vízben megfőzöm. Mikor megpuhult, kiveszem. Az abalében főzöm meg a rizst is. A tokaszalonnát leforrázom, majd apró kockára vágom. A húsféléket ledarálom, majd összekeverem a vérrel, a rizzsel, a sóval és a fűszerekkel. Az egészet jól összekeverem, majd vastagbélbe töltöm. Megszurkálás után 90 fokos vízben egy és negyed órán át, abálom. A hurkákat hideg vízbe szedem, majd leszárítom.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges