Véres hurka belsőséggel recept

Recept elkészítése:

Véres hurka belsőséggel recept

Hozzávalók:
1,5 kg belsőség (tüdő, szív stb.),
1 kg bőrke,
1 liter vér,
25 dkg tokaszalonna,
55 dkg rizs,
15 dkg zsír,
20 dkg hagyma,
2 dkg őrölt bors,
1 dkg szegfűbors,
1 csapott evőkanál majoranna,
só.

Elkészítés:

      A belsőséget, a bőrkét, a tokát puhára főzöm ‚lehűtöm. Az abalében megfőzöm a megtisztított, megmosott rizst. Az apróra vágott hagymát világossárgára pirítom. A belsőséget, a bőrkét ledarálom, a tokaszalonnát apró kockára vágom. Hozzáadom rizst, a vért, a fűszereket, összegyúrom, majd lazán betöltöm a bélbe. 85 fokos vízben 40 percig főzöm. Sütve fogyasztható.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: