Velős hurka (erdélyi recept) recept

Velős hurka (erdélyi recept) recept

Hozzávalók:
3 sertésvelő,
1 kg sovány hús,
50 dkg szalonna,
2 fej hagyma,
só, bors,
majoranna,
szegfűszeg,
25 dkg köleskása,
20 deka zsír.

Elkészítés:

      A húst megdarálom, a szalonnát apró kockára vágom, a velőt kissé megabálom ‚hártyájától megtisztítom, majd áttöröm. Az apróra vágott hagymát zsíron világossárgára pirítom, majd beletesszük a darált húst, állandó keverés mellett pár percig pirítjuk. majd az egészet összekeverem a szalonnával, a sóval, borssal, kevés majoránnával, szegfűszeggel. A köleskását vízben megfőzöm, hozzáadom a velőt és a befűszerezett húsmasszát. Vastagbélbe töltöm, majd 80 fokon fél óráig abálom. Onnét kivéve hideg vízbe szedem, majd leszikkasztom. Másnaptól gyenge füstön két napig füstölöm. Zsírban megsütve fogyasztható.

vissza a főoldalra