Szegfűmájas recept

Recept elkészítése:

Szegfűmájas recept

Hozzávalók:
1 sertésmáj fele,
fél pár vese,
fél tüdő,
15-20 dkg sertéshús,
1 fej vöröshagyma,
5 kg zsemlemorzsa,
5 dkg mazsola,
1 mokkáskanál őrült szegfűszeg,
ugyanennyi őrölt szegfűbors,
5 dkg rizs,
tej a rizs főzéséhez,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      Az összes húsfélét (a máj kivételével) megtisztítjuk az eres, inas, mócsingos részektől, és sós vízben puhára főzzük, ezután a nyers májjal együtt ledaráljuk. A rizst puhára főzzük fél rész tej, fél rész víz keverékében úgy, hogy a rizs térfogatához képest az összes folyadék másfélszeres legyen.
A vöröshagymát megtisztítjuk és megreszeljük, a mazsolát megtisztítjuk, megmossuk és lecsurgatjuk. Az összes hozzávalót összekeverjük, és jól kidolgozzuk. Vastagbélbe töltjük, szorosan elkötjük, majd enyhén sós vízben megabáljuk. 1 óra múlva az abálóléből kivéve hideg helyre tesszük, hogy lehűljön, és szikkadás után hűtőszekrényben tároljuk fogyasztásig. Ez a májas melegen kitűnő igazán, de csak egy hétig áll el.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: