Recept elkészítése:
Rizses véreshurka 1. recept
Hozzávalók:
1 kg tüdő,
3 kg rizs,
1 kg zsírféle,
1 liter vér,
2 fej hagyma,
1 kávéskanál törött bors,
1 ek majoranna,
3 babérlevél,
só.
Elkészítés:
A tüdőt és a zsírféléket megabálom és a sós, babérleveles abalében a rizst puhára főzöm. A kihűlt rizshez hozzáadom a ledarált tüdőt, a zsírféléket, a sárgára pirított hagymát, a vért, a fűszereket és a sót. Jól elkeverem a masszát. A vérrel vigyázni kell, mert túladagolása túlságosan kiszáríthatja a hurkát. Lazán bélbe töltöm és 90 fokos abalében fél óráig főzöm.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges