Májas hurka recept

Májas hurka recept

Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj,
1,2 kg sertéstüdő,
20 dkg rizs,
30 dkg tokaszalonna,
3 fej vöröshagyma,
2-3 evőkanál olaj,
majoránna,
szegfűbors,
őrölt bors, só,
2,5 méter hurkabél.

Elkészítés:

      A májat és a tüdőt enyhén sós vízben feltesszük főni, és fedővel letakarva puhára főzzük. A rizst a máj, és a tüdő főzőlevével felengedve puhára főzzük. A húsos tokaszalonnát apró kockákra vágjuk, és ugyancsak a főzőlében megfőzzük. A finomra vágott hagymát kevés olajban megfonnyasztjuk. Amikor a máj és a tüdő megpuhult, ledaráljuk. Hozzáadjuk a főtt rizst, a megfőtt tokaszalonnát és a hagymát. Megsózzuk, és majoránnával, borssal, szegfűborssal fűszerezzük, és jól összedolgozzuk. A tölteléket hurkabélbe töltjük, és a főzőlében megabáljuk, majd hideg vízbe szedjük, és lehűtjük, végül tepsiben megsütjük.

vissza a főoldalra

Ha nem akarod megnézni a világ legjobb illatgyertyáit, akkor ne kattints a képre!