Magyaros véres hurka recept

Recept elkészítése:

Magyaros véres hurka recept

Elkészítés:

      A disznó torkáról leszedett véres húsok, a bélről leszedett fodorháj, 50 dkg tokaszalonna, 15 dkg rizs, 1 zsemle, disznóvér, 1 g őrölt szegfűbors, 1 g őrölt köménymag, 1 dl tej, kb. 10 dkg só.
A húsokat, a hájat és a szalonnát sós vízben megfőzzük, és ha már puha, levétől leszűrjük, majd ledaráljuk. A zsemlét kis kockákra vágjuk, és a tejjel megöntözzük. A megmosott rizst megfőzzük, majd leöblítjük hideg vízzel. A darált húsmasszát összekeverjük a fűszerekkel, a sóval, a főtt rizzsel és az áztatott zsemlével, majd annyi vért adunk hozzá, hogy lágy tölteléket kapjunk. Lazán betöltjük a hurkabélbe, és a továbbiakban a már leírt módon készítjük. Hideg helyen egy hétig áll el.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: