Bartek - féle marhahúsos szalámi recept

Recept elkészítése:

Bartek - féle marhahúsos szalámi recept

Hozzávalók:
5 kg érett lapocka, comb, száraz egyéb húsok,
1 kg sovány marhahús,
4 kg zsírféle,
17 dkg só,
25 dkg paprika,
5 dkg erőspaprika,
2 dkg fokhagyma.

Elkészítés:

      A húsokat csíkokra vágom, majd 10 - 12 - es tárcsájú darálón ledarálom. Összekeverem a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. Jó szorosan betöltöm az egyik végén előzőleg elkötött ló-vékonybélbe, 4 napig hideg füstön füstölöm. Hűvös helyen 7-8 hónapig eláll! Mikor a spájzban csöpögni kezdene, akkor egyenként lefóliázva lefagyasztom. A fagyasztóból kivéve a "márciusi" puhaságú szalámit ehetjük akár szeptemberben is.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: