Almás kenőmájas recept

Recept elkészítése:

Almás kenőmájas recept

Hozzávalók:
1 sertésmáj,
félannyi szalonna,
kg-onként 15 dkg tisztított,
borízű alma,
1 fej vöröshagyma,
1 mokkáskanálnyi őrölt szegfűszeg,
1 mokkáskanálnyi törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A májat és a szalonnát néhány percre forrásban levő vízbe tesszük, és addig abáljuk, amíg a máj megfehéredik, majd kétszer átdaráljuk, a megtisztított vöröshagymát és a meghámozott almát pedig megreszeljük. Összedolgozzuk a fűszerekkel, és 5-6 percig keverjük. Az egyik végén szorosan elkötött vastagbélbe töltjük, ezután másik végét is szorosan elkötjük, és hideg vízben kezdjük főzni. Gyöngyöző vízben 1 órán keresztül abáljuk. Forrnia nem szabad, mert a májas töltelék kifolyik belőle. A léből kivéve, hideg vízben kihűtjük. Az edényből nagyon óvatosan kivesszük, deszkán lecsurgatjuk, majd ha kissé megszikkadt, hűtőszekrényben kifagyasztjuk. Megsütve finom igazán, de vajas kenyérre kenve is fogyasztható. 1 hétig eláll.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: