Alföldi májas hurka zsemlével recept

Recept elkészítése:

Alföldi májas hurka zsemlével recept

Hozzávalók:
20 dkg sertésmáj,
20 dkg sertésszív,
50 dkg sertéstüdő,
60 dkg sertés fejhús,
4 dkg só,
20 dkg vöröshagyma,
őrölt bors,
szegfűbors,
majoranna,
6 zsemle,
50 dkg vastagbél.

Elkészítés:

      A szívet, tüdőt, fejhúst megfőzzük, kihűlve ledaráljuk a nyers májjal. Az ázott, kinyomott, darált zsemlét sózzuk, fűszerezzük, jól elkeverjük, melybe aprított, üvegesre párolt vöröshagymát is belegyúrunk. Vastagbélbe töltve, kis ideig abáljuk. Hűvös, szellős helyen hűtjük. Hidegen és sütve is jó.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: