Dióstekercs vaníliakrémmel recept

Dióstekercs vaníliakrémmel recept
Hozzávalók:

A tésztához:
25 deka liszt,
1/2 csomag Dr. Oetker-féle "Backin" sütőporral keverve,
6 deka cukor,
1 csomag Dr. Oetker-féle vanillincukor,
csipet só,
1/8 liter hideg teafőzet,
11 deka vaj.

A töltelékhez:
20 deka darált dió,
14 deka cukor,
1 csomag Dr. Oetker-féle vanillincukor,
3 deka mazsola,
3 evőkanál hideg víz,
1 deka Dr. Oetker-féle vaníliás pudingpor (1 csomag = 5 deka),
3 evő¬kanál hideg tejben feloldva.

A krémhez:
4 deka vaníliás pudingpor,
1/2 liter tej,
5 deka cukor.

Elkészítés:

A tészta anyagait összegyúrjuk és 4 mm vastag, 25 cm szélesre, lapokra kinyújtjuk. A töltelékkel megkenjük, összesodortuk és középerős tűznél kb. 35 percig sütjük. A töltelékhez való anyagokat jól összekeverjük, 2-3 percig főzzük, kihűtjük, és a tésztára kenjük. A megsült tekercsből szeleteket vágunk; melyeket vaníliakrémmel leöntünk. A vaníliakrémet a fennmaradt pudingporból a tasakon való előírás szerint készítjük el. A tekercset krém nélkül is tálalhatjuk. Néhány napig frissen tartja magát.

The Mountain - 3D pólók