5 dl tej
10 dkg liszt
2 nagy tojás
1 kk olaj
1 csomag vaníliás cukor
1/4 kk só
30 dkg friss vegyes bogyós gyümölcs (pl. áfonya, málna, eper)
40 dkg félzsíros tehéntúró
olaj a serpenyőbe
porcukor a díszítéshez.
A tejből a liszttel, a tojásokkal, az olajjal, a vaníliás cukorral és a sóval tésztát keverünk, és 30 percre hideg helyre tesszük. Közben a gyümölcsféléket megmossuk és megtisztítjuk. Az epret felszeleteljük. A túrót burgonyanyomón áttörjük, és a gyümölccsel együtt félretesszük. Egy kevés olajat palacsintasütőben megforrósítunk. Egy merőkanálnyi tésztát beleöntünk, és „ringató” mozdulatokkal egyenletesen szétterítjük. Mindkét oldalát kb. 1-1 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész palacsintát tányérra csúsztatjuk, és a sütőben melegen tartjuk. A maradék tésztából a többit is kisütjük, és egymásra fektetjük. Minden palacsintára túrót kenünk, majd a tésztát először félbe-, utána négyrét hajtjuk. A gyümölcsféléket a tetejére halmozzuk, porcukorral megszórjuk, és azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: 55 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges