Desszertek képekkel

Túrótorta sütés nélkül recept

files/images/foetel/turotortasn.jpg

5 tojás,
0,5 kg túró,
1 cs. vaniliás cukor,
20 dkg porcukor,
20 dkg Rama margarin,
0,5 cs, zselatin,
1 dl forróvíz,
friss gyümölcs ízlés szerint a tetejére,
gyümölcskocsonya.

6

A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, vaniliás cukorral, rámával és az összetört túróval. A zselatint kikeverjük a forróvízzel és hozzáöntjük a túrós masszához.

Hatlapos recept

files/images/foetel/hatlapos.jpg

Tészta:
60 dkg liszt,
15 dkg kristálycukor,
csipet só,
1 tojás,
1 cs. szalakáli,
15 dkg zsír,
igény szerint langyos tej.

Krém:
1 l tej,
2 zacskó csokipuding,
kristálycukor,
1 csipet só,
15 dkg Ráma.

4

Először megfőzzük a krémet, hogy hűlni tudjon amíg a tészta elkészül. Ehhez a tejben megfőzzük a pudingot a zacskón leírtak szerint. Miután megfőtt keverjük bele a margarint és tegyük félre hűlni.

Kakaós csiga recept

files/images/foetel/kakaoscsiga.jpg

Tészta:
50 dkg liszt,
1 egész tojás,
csipetnyi só,
3 dl langyos tej,
12 dkg teavaj felolvasztva,
2 ek. cukor,
3 dkg élesztő.

Töltelék:
olaj,
kakópor,
kristálycukor,
1 vailiás cukor.

4

Az élesztőt kikeverjük a cukorral. A liszthez hozzáadjuk a hozzávalókat és jól kidagasztjuk. 3/4 óráig hűtőben kelesztjük.

Rigó Jancsi recept

files/images/1-millio-menu/081.jpg

6 tojás
6 evőkanál cukor
6 dkg liszt
3 evőkanál kakaópor
5 evőkanál baracklekvár
20 dkg csokoládé
2 evőkanál vaj
A krémhez:
1 evőkanál zselatinpor
5 dl tejszín
6 evőkanál kakaópor
6 evőkanál porcukor.

4

A tojássárgájákat keverd habosra a cukorral. Add hozzá a lisztet, a kakaót, végül a habbá vert tojásfehérjét.

Piramis szelet recept

files/images/1-millio-menu/078.jpg

15 dkg liszt
12 dkg porcukor
6 tojás
A krémhez:
1 dl tej
1 dl tejszín
20 dkg margarin
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
10 dkg kakaópor
6 cl rum
A bevonáshoz:
20 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj.

4

A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, a lisztet és a kemény tojásfehérjehabot óvatosan belekeverjük. Margarinnal kikent, liszttel meghintett tepsiben vékony lapokat sütünk.

Nagymama gesztenyés tekercse recept

files/images/1-millio-menu/075.jpg

25 dkg háztartási keksz
18 dkg vaj
10 dkg cukor
0,5 dl rum
1 evőkanál kókuszreszelék
2 kávéskanál kakaópor
A krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
12 dkg vaj
10 dkg cukor
0,5 dl rum
1 kávéskanál kókuszreszelék
A tetejére 10 dkg tortabevonó étcsokoládé.

4

A kekszet ledaráljuk, majd a puha vajjal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel meg a kakaóval összedolgozva félretesszük (de nem a hűtőbe!).

Mézes krémes recept

files/images/1-millio-menu/072.jpg

1 tojás
5 dkg margarin
5 evőkanál tej
2 evőkanál méz
45 dkg liszt
15 dkg cukor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
5 dl tej
4 evőkanál búzadara
12,5 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál rum
3 evőkanál kakaópor
4-5 evőkanál savanykás lekvár
15 dkg étcsokoládé.

4

A tojást a margarinnal meg a tejjel keverd simára. Add hozzá a mézet, majd apránként dolgozd bele a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát. A masszát oszd háromfelé, és egyenként nyújtsd kb.

Méteres kalács recept

files/images/1-millio-menu/069.jpg

8 tojás
52 dkg porcukor
2 dl víz
2 dl olaj
1/2 csomag sütőpor
52 dkg liszt
2 púpozott evőkanál kakaópor
A forma kikenéséhez:
4-5 dkg vaj
4 evőkanál finomliszt
A krémhez:
2 csomag (8 dkg) főzni való puncsízű pudingpor
7,5 dl tej
5 evőkanál cukor
30 dkg vaj
30 dkg porcukor
3 evőkanál rum
30 dkg étcsokoládé
4 evőkanál olaj.

4

A tojássárgákat a porcukorral, majd az olajjal meg a vízzel jól keverd ki. A sütőport szórd a lisztbe, majd az egészet add az előzőekhez. A masszát oszd kétfelé, az egyikbe keverj kakaóport.

Krémes recept

files/images/1-millio-menu/066.jpg

1 csomag fagyasztott vajas leveles tészta
6 tojás
2 dl tej
6 dkg rétesliszt
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor.

4

A felengedett leveles tésztát nyújtsd fél centi vastagra, kétszer akkora legyen, mint a legkisebb tepsi. Széltében felezd el, szurkáld meg villával, és fektesd sütőpapírral borított sütőlemezre.