Mézes sütemény recept

Mézes sütemény recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg liszt
50 dkg méz
20 dkg cukor
10 dkg vaj
4 tojássárgája
1 evőkanál szódabikarbóna
kb. 0,5 dl tej
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál mézeskalácsfűszer
A díszítéshez:
4 tojásfehérje
kb. 20 dkg porcukor.

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, és letakarva hűtőszekrényben legalább egy napig pihentetjük (de akár egy-két hétig is eláll). A mézes tésztát lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és különböző formákat szúrunk ki belőle. A kivágott darabokat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben, 180 °C-on 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve a süteményeket kihűtjük, majd cukormázzal díszítjük. Ehhez a tojások fehérjét annyi porcukorral keverjük össze, hogy sűrű masszát kapjunk, és nyomózsák segítségével mintákat cifrázunk a süteményekre.

Kiemelt partnerünk