Linzerrudacska recept

Linzerrudacska recept
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
4 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 kiskanál reszelt citromhéj
kb. 1 dl tej
20 dkg tortabevonó csokoládé.

Elkészítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük, és jól formázható tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 5-6 mm vastagra nyújtjuk, és ujjnyi vastag, 8-10 cm hosszú rudacskákra vágjuk. A tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd tejjel megkenjük. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, 180 °C-on 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve kihűtjük, majd szorosan egymás mellé tologatjuk a félkész süteményeket. A csokoládét pici tejjel hígítva felolvasztjuk, és szép vékony sugárban a süteményekre csorgatjuk.

Kiemelt partnerünk