Kókuszcsiga recept

Kókuszcsiga recept
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg keksz
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
4 evőkanál kakaópor
1 dl feketekávé
1 dl rum
5-6 evőkanál baracklekvár
A töltelékhez:
4 evőkanál liszt
2 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
A tetejére: 5 dkg kókuszreszelék.

Elkészítés:

A kekszet daráld le, majd a puha margarinnal, a többi hozzávalóval és annyi baracklekvárral dolgozd össze, hogy jól formázható masszát kapj.  Tedd a hűtőszekrénybe, amíg a krém elkészül.
Ehhez a tejet a liszttel és a vaníliás cukorral állandóan kevergetve főzd sűrűre. A margarint a porcukorral keverd habosra, szórd bele a kókuszreszeléket, majd a kihűlt krémmel vegyítsd el. A kekszes masszát nedves fóliára simítsd ujjnyi vastagon. Kend meg a krémmel, majd a fólia segítségével göngyöld fel. Szórj rá kókuszreszeléket, s mielőtt tálalod, hűtsd be.

Kiemelt partnerünk