Lazacfilé, zöldségekkel töltve újburgonyával, spárgaragun recept

Recept elkészítése:

Lazacfilé, zöldségekkel töltve újburgonyával, spárgaragun recept

Hozzávalók:
Lazacfilé 60 dkg,
cukkíni 20 dkg,
sárgarépa 20 dkg,
spárga 40 dkg,
tejszín 20 dkg,
újburgonya 50 dkg,
koktélparadicsom 8 db,
póréhagyma 1 db,
só, kömény,
petrezselyem,
őrölt fehérbors.

Elkészítés:

      A lazacfilét 4 egyenlő szeletre daraboljuk, majd hosszában kettévágjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kevés vajban megsütjük. A sárgarépát és a cukkínit vékony csíkokra vágjuk, majd vajon pároljuk, ízesítjük ízlés szerint. Az újburgonyát köményes petrezselymes, sós vízben puhára főzzük, megpucoljuk, végül vajban megpirítjuk, finomra vágott petrezselyemmel meghintjük. A spárgát megpucoljuk, megfőzzük, a szárát felkarikázzuk, a spicceket félretesszük, díszíteni. Elkészítjük a ragut. A karikára vágott póréhagymát vajban pirítjuk, hozzáadjuk a spárgaszeleteket, ízesítsük sóval, borssal, vágott petrezselyemmel, citromlével, majd tejszín hozzáadásával még egyszer forraljuk. Ha minden elkészült, ízlésesen egymásra rakva, tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: