Finom zöldség egyveleg recept

Recept elkészítése:

Finom zöldség egyveleg recept

Hozzávalók:
25 dkg zöldbab,
20 dkg cukkíni,
10 dkg piros húsú paprika,
40 dkg burgonya,
3 evőkanál étolaj,
1 dl joghurt,
5 dkg vöröshagyma,
só, bors,
édesítőszer.

Elkészítés:

      A darabokra vágott zöldbabot sós vízben előfőzzük, a cukkínit 1 centis szeletekre, a kimagozott paprikát 3 cm hosszú csíkokra, a burgonyát rövidebb hasábokra vágjuk. A felforrósított olajon a zöldségeket külön-külön kb. 4 percig pároljuk, majd valamennyit a főzőedénybe visszatesszük, és 15-20 percig főzzük. Közben elkészítjük a mártást. A joghurtot az apróra vágott hagymát és ízlés szerint édesítőszert, sót alaposan összekeverjük. A zöldségeket melegen, a mártást hidegen kínáljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: