Capellini cukkínivel recept

Recept elkészítése:

Capellini cukkínivel recept

Hozzávalók:
3 közepes nagyságú cukkíni,
2 újhagyma,
1 gerezd fokhagyma,
50 g feta sajt,
1 nagy paradicsom,
4 l víz,
só,
3 evőkanál olívaolaj,
1 l tyúkhúsalaplé,
300-400 g Capellini tészta (apró, kalapformájú olasz tészta, durumlisztből készül),
fekete bors.

Elkészítés:

      A cukkínit megmossuk, a végét levágjuk, és hámozatlanul ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és 3 cm hosszú darabokra aprítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és finomra vágjuk. A sajtot szétmorzsoljuk. A paradicsomot megmossuk, majd szárazra törölgetjük; először négy részre, majd a magok eltávolítása után apró kockákra vágjuk. Nagy fazékban felforraljuk a vizet, megsózzuk. Közben az olajat nagy serpenyőben mérsékelt lángon felforrósítjuk, a cukkínicsíkokat beletesszük. Kb. 10 percig pároljuk, amíg a cukkíni kissé meg nem barnul. Hozzáadjuk az újhagymát és fokhagymát, további 1 percig pároljuk. Beleöntjük a tyúkhúsalaplevet, az egészet felforraljuk. Levesszük a tűzhelyről, és meleg helyre tesszük. A tésztát a forrásban lévő vízbe dobjuk és megfőzzük, de nem túl puhára. Jól lecsorgatjuk róla a vizet, nagy, lapos tálra helyezzük. A zöldséget összekeverjük a tésztával, sóval és borssal ízesítjük, rászórjuk a sajtmorzsákat és paradicsomdarabokat. Azonnal tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: