Recept elkészítése:
Nyers csipkebogyósajt recept
Hozzávalók:
5 kg csipkebogyó,
kb. 3,5 kg cukor.
Elkészítés:
A "kesztyűs kézzel" szedett bogyókat megtisztítjuk, és néhány napig puhulni hagyjuk. Utána sűrű műanyag szitán áttörjük, és könnyebb, ha előtte merülőmixerrel pépesítettük. Lemérjük és a gyümölcsvelő súlyával azonos mennyiségű cukrot adunk hozzá. Ép zománcú edénybe tesszük, majd egy tiszta fakanállal, kényelmesen ücsörögve kb. 2 órán keresztül kevergetjük, amíg tömör massza nem lesz belőle. (Nem kell főzni!) Kedvünk szerint különféle alakúra formázzuk, majd szellős helyen száradni hagyjuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges