Nyers csipkebogyósajt recept

Recept elkészítése:

Nyers csipkebogyósajt recept

Hozzávalók:
5 kg csipkebogyó,
kb. 3,5 kg cukor.

Elkészítés:

      A "kesztyűs kézzel" szedett bogyókat megtisztítjuk, és néhány napig puhulni hagyjuk. Utána sűrű műanyag szitán áttörjük, és könnyebb, ha előtte merülőmixerrel pépesítettük. Lemérjük és a gyümölcsvelő súlyával azonos mennyiségű cukrot adunk hozzá. Ép zománcú edénybe tesszük, majd egy tiszta fakanállal, kényelmesen ücsörögve kb. 2 órán keresztül kevergetjük, amíg tömör massza nem lesz belőle. (Nem kell főzni!) Kedvünk szerint különféle alakúra formázzuk, majd szellős helyen száradni hagyjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: