Mandarinlekvár recept

Mandarinlekvár recept

Hozzávalók:
1 kg mandarin,
50 dkg aromás alma,
3 citrom,
3 evőkanál rum,
50 dkg kristálycukor.

Egyszerűen elkészíthető. Különlegesség.

Elkészítés:

      A mandarinokat forró vízben megmossuk, letörölgetjük. Két mandarin lehámozott héját félretesszük, a többit eltávolítjuk. A gyümölcsöt felkarikázzuk, magját kiszedjük. A félretett héjat nagyon apróra összevágjuk, többször váltott vízben megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a megmosott, kicsumázott és gerezdekre vágott almával, valamint a mandarinszeletekkel együtt befőzőlábosba tesszük. Rácsavarjuk a citromok levét, megöntözzük a rummal, és ráöntünk 2 dl vizet. Addig főzzük, amíg az alma teljesen össze nem esik. Hagyjuk kihűlni, majd az egészet átpasszírozzuk. A gyümölcspépet visszatesszük a lábosba, felforraljuk, és beleszórjuk a cukrot. Folytonosan kevergetve addig főzzük, amíg lekvár sűrűségű nem lesz. Még forrón tiszta üvegekbe töltjük, de csak akkor kötjük le, amikor már teljesen kihűlt. Megjegyzés: Érdemes időt szánnunk rá, mert nagyon finom lekvár. Készíthetünk belőle gyümölcskocsonyát is, kevés zselatin hozzáadásával.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók